Székelykeresztúri Ifjúsági Egylet (SZUIE)

Egyházközségünkben 1996 óta működik ifjúsági egylet. A generációk váltakozása során többször átalakult, újraalakult a csapat.

A nemrég megújult egylet sok fiatal, frissen konfirmált taggal bővült, és most egy összeforrt csapatot igyekeznek alkotni.

Fő foglalkozásunk a péntek délutáni találkozás, ahogyan mi nevezzük „egylet”. Hétről hétre különböző témákról beszélgetünk, énekelünk, gitározunk, imádkozunk, filmezünk, játszunk. Gyakran készülünk különböző ünnepi műsorokkal, amellyel templomi ünnepségeinket tesszük színesebbé, emelkedettebbé. Kirándulást és tábort szervezünk, részt veszünk a vasárnapi iskolások tevékenységeinek vezetésében.

A hagyománnyá vált Neked lom, nekem kincs kirakodóvásárnak mi vagyunk a fő szervezői és nagy lelkesedéssel vetjük bele magunkat ebbe a nagy és mégis nemes munkába. Ismerőseinktől, adományozóktól begyűjtött ruhát, cipőt, játékot a templomkertben értékesítjük és az összegből kirándulásaink és egyéb kiadásainkat fedezzük.

Újraindítottuk a kántálás hagyományát, és az elmúlt karácsonyokkor a leghűségesebb vasárnapi iskolásainknak tettük szebbé az ünnepét. De a meghívásokat is elfogadtuk, úgy egyletes, mint gyülekezetünk tagjai részéről és örömmel énekeltünk és csempésztük a régmúlt karácsonyok hangulatát a családok meleg otthonába.

A concordi testvéregyházközségből érkezett ifjakkal együtt dolgozunk, szórakozunk, táborozunk és igyekszünk megtartani a régi kapcsolatokat, ugyanakkor újakat is kialakítani. Az internet segítségével ez ma már nagyon könnyen működik.

Egyletünk tagjai aktívan részt vesznek az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet tevékenységeiben. Tagjaink közül többen voltak köri képviselők. Ugyanakkor részt veszünk a vezetőképzőkön, választmányi üléseken, a versmondó és népdaléneklő versenyen, a konferencián, a színjátszó találkozón, a dévai emlékzarándoklaton és más országos rendezvényeken.

Az ifjúsági egylet útjára indította a helyi konfirmandus tábort, amely nagy örömmel és pozitív élményekkel töltötte meg a fiatalságot. Ezt a konfirmandus tábort szeretnénk a hagyományok útjára indítani.

Lelkesedésünkkel, lendületünkkel, tenni akarásunkkal, segítségnyújtásunkkal igyekszünk a gyülekezet fontos része lenni és ugyanakkor fiatalságunkkal egyedien keresni Isten.

Várunk benneteket minden pénteken 18 órától a Barátság Gyülekezeti Házba!

Közelgő események