Imagondolat

Isten szárnyai alatt

Text: Ruth 1-4

            A hulló levelek, a színes, ízes gyümölcsök, és az utcán minket körbelengő, jellegzetes illat határozottan jelzi, hogy érkezőben van az ősz. A hálaadás időszaka.

            Mielőtt megérkeznénk a hálaadáshoz, lelkileg felkészülten, amikor Istennek hálát mondunk mindenért, amivel az őszben megajándékozott, körbepillantunk. Szeretteink, családunk, barátaink csillogó szemeibe, akikért nap, mint nap hálát mondunk Istennek. Ők azok, akik egy gesztussal, tanáccsal jelentéktelennek tűnő tettel meg tudják változtatni az életünket. Ruth és Naomi története szépen illusztrálja, hogy mit tudnak jelenteni a kicsinek tűnő szavak és tettek. Vegyük észre a minket körülvevő emberek szeretetének már megszokottá vált, apró megnyilvánulásait. Mikor mondtunk utoljára egy igazán őszinte, szívből jövő „Köszönöm!”-öt nekik? Most ne csak a minket körülvevőkért, hanem nekik is mondjunk hálát.

            Akkor érkezünk meg igazán a hálaadáshoz, ha a templomban mellettünk ülőnek is úgy tudunk hálát mondani, mint Istennek. Mind Isten szárnyai alatt vagyunk, és Ő szeretettel pillant egymásnak köszönetet mondó gyermekeire.

Vissza

Közelgő események